Over mij

Mijn naam is Inge Olijve. In 2020 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Buteyko Methode en in 2022 heb ik een opleiding gevolgd tot Buteyko Therapeut aan de Buteyko Academie.

Iedereen die de Buteyko Methode gaat leren, heeft daar zo zijn redenen voor. Zo ook ikzelf. Net als zoveel jongeren van een jaar of 25 heb ik jarenlang een fulltime baan gecombineerd met een opleiding en een druk sociaal leven. In combinatie met een flinke dosis perfectionisme leverde dat de nodige stress op. En hoewel ik begon te merken dat het te veel werd en ik niet meer lekker in mijn vel zat, had ik nog geen fysieke klachten die op hyperventilatie konden duiden. Pas toen ik aan mezelf en aan mijn perfectionisme ging werken en ik eindelijk een beetje leerde ontspannen kwam de klap: overspannenheid, een ziekmelding op mijn werk, paniekklachten, duizeligheid en chronische vermoeidheid. Dit was een behoorlijke tegenvaller, aangezien ik net beter in mijn vel ging zitten en minder streng was voor mezelf. Waar ik al die tijd op adrenaline fysiek klachtenvrij door het leven was gegaan, kwam nu opeens de chronische hyperventilatie aan het licht.

De Buteyko Methode heeft mij in de periode daarna veel gebracht. De paniekaanvallen stopten vrijwel meteen (en zijn nooit meer teruggekomen). De chronische vermoeidheid was een langer proces, maar ook hier werpt de methode zijn vruchten af. Om die reden heb ik mij in 2022 aangemeld bij de Buteyko Academie om zelf therapeut te worden. Deze methode wil ik met zoveel mogelijk mensen delen!

De Buteyko Methode heeft mij daarnaast veel opgeleverd als muzikant. Ik ben trompettist en bij elk blaasinstrument ligt een goede ademhaling aan de basis van een goede speeltechniek. Daarom wil ik ook muzikanten van harte uitnodigen om Buteyko te leren.